STAND-UP COMEDY LIVE!

Een lachwekkend avondje uit op 30/10 in ons Sjoeboe! Pop-Up Theater!

---

Hey there, I have an amazing tooltip !

AS Factory nodigt voor het eerst in zijn Sjoeboe! Pop-Up Theater enkele gasten uit voor een adembenemende comedy-ervaring! Bas Birker, één van de weinig Vlaamse komieken die de stijl en attitude van pure stand-up comedy zo dicht weet te benaderen komt langs met een geweldige set. Hans Cools, hét opkomende talent in de Vlaamse comedy, komt na een meer dan succesvolle theatertournee 'Cools & Zonen" naar ons Pop-Up Theater met nieuw werk, in voorbereiding op zijn nieuwste zaalshow. De avond wordt aan elkaar gepraat door de MC van dienst, Stijn Verdegem. Tickets zijn vanaf nu hier verkrijgbaar! Er zijn ook enkele rolstoelplaatsen ter beschikking. Hiervoor kun je mailen naar info@asfactory.be.

 

TICKETPRIJS: 19,00 EUR

DEUREN OPEN: 19.00u

AANVANG: 20.00u

 

 

BAS BIRKER

Bas Birker is geboren in het ballefruttersgat Goirle, ten zuiden van Tilburg. Goirle heeft veel beschermd natuurschoon, maar is vooral bekend van de kraamkliniek waar iedereen van Tilburg geboren is. Zo ook Bas Birker in 1979. Hij ging in Tilburg naar school en als voorbeeldige Nederlander runde hij er daarna jarenlang een gerenommeerde coffeeshop.

 

In 2000 begon hij met comedy, vooral als mc (presentator). Hij zou in de jaren erna meer dan 2500 shows spelen in Nederland en België, als mc en comedian. Als Brabander voelde hij zich soms meer verwant met de Vlaamse comedians die hij ontmoette en werd hij hoe langer hoe meer aangetrokken tot de zuidelijke comedyscene. In 2010 kwam hij dan definitief in Antwerpen wonen. Na jaren optreden in comedy line-ups speelde Bas in 2013 zijn eerste zaalshow ‘Op Weg’, in België en Nederland. Deze show werd ook uitgezonden op Canvas en één. Voor zijn volgende show ‘Sowieso’ werkte hij samen met Wim Helsen als coach. Eind 2016 trad Bas tweemaal op in het Sportpaleis, voor de dvd-opname van ‘Sowieso’. Oké, wel telkens voor 200 man. Maar de kleine theaterbox op het middenplein zat wèl tweemaal vol. Een onvergetelijke ervaring. In 2018 en 2019 speelde Bas zijn derde soloshow 'JE MOEDER!', en tegelijkertijd maakte hij in mei en juni in de 40 dagen voor zijn 40e verjaardag nog een eenmalige show, '404040', die integraal te bekijken is op Youtube. In 2020 trekt Bas voor een keer terug naar Nederland met zijn theatershow 'BELG', waarin hij aan het vaderland rapporteert over zijn Belgische avonturen. Naast al het werk op het podium had Bas 5 jaar lang een vaste rubriek in 'De Weekwatchers' op Radio 2 en is hij regelmatig te horen op Radio 1, als een van de vaste bezielers van het middagjournaal in Nieuwe Feiten.

 

Topshow gezien van Bas Birker in Diest. [...] Perfecte balans tussen compromisloze interactie met het publiek (de winnaar krijgt een paar schoenen) en ijzersterk materiaal over Hollanders en Vlamingen. [...] Bas barst van energie en vertrouwen. Voor de krant zou ik 5 sterren serieus overwegen, for what it’s worth. - comedyrecensent Karel Michiels (De Standaard)’

 

Misschien wel de beste pure stand-upcomedian van Vlaanderen. - De Standaard

 

HANS COOLS

Deze enthousiaste beginnende comedian stond pas eind 2018 voor het eerst op een podium. Zijn eerste optreden op de grote markt van Lichtervelde was er niet naast, want het wekte meteen de interesse bij de jury van Humo’s Comedy Cup, waar hij het tot in de halve finale schopte. Hans won ook de jury- en publieksprijs van de Commeere Comedy Cup en ging aan de haal met The Lunatic Comedy Award. Door het podium te delen met oude en minder oude rotten als Lukas Lelie, Piv Huvluv, Steven Mahieu en Joost Van Hyfte leerde Hans snel enkele kneepjes van het vak. Zijn leven als jonge dertiger en kersvers vader is vaak hectisch en staat in fel contrast met de zorgeloze jeugd die Hans beleefde in het West-Vlaamse Lichtervelde, waar hij nu nog steeds woont. Laat dat nu net een onuitputtelijke bron van inspiratie zijn voor deze schrijnwerkerszoon. Als ingenieur stelt Hans beroepsmatig de dingen constant in vraag. Maar ook naast de werkvloer probeert hij een antwoord te vinden op de vragen die u nog niet gesteld had. Hij vertelt je graag wat iedereen op zondagmorgen bij de bakker doet, waarom het gewicht van een pasgeboren kindje overbodige informatie is, of hoe het voelt om als man geboren te worden in het lichaam van een andere man.

 

Hans Cools (31) is dé nieuwe rijzende naam binnen de Vlaamse comedy. (...) Met humor gedoopt in huis-, tuin- en keukenverhalen, met absurde analyses over baby's, gezinnen en wielertoeristen. En dat met een West-Vlaamse tongval. Een nieuw talent, al bij al weinig optredens op de teller, maar als comedian heb je het of niet. Simpel. - VRT NWS na de finale van de Lunatic Comedy Award

 

De 31-jarige Lichterveldenaar draafde als laatste kandidaat op, pakte de zaal meteen in en hield de aandacht van iedereen moeiteloos negen minuten lang bij zijn set. Ook voor de prijs van het publiek ging hij met het overgrote deel van de stemmen lopen. - Krant van West-Vlaanderen na de finale van de Commeere Comedy Cup

 

STIJN VERDEGEM

Stijn Verdegem (°1991) is Stand-up comedian, Master of Ceremony (MC), improvisatieacteur en allround brenger van humor. In 2017 begon hij met comedy als vaste waarde in de Villa Volta Comedy Club te Gent, samen met zijn kompanen Steven Degryse en Bram Stoops. Dit succes mocht hij later verder zetten in lokale kroegen doorheen Vlaanderen. Stijn genoot van een cursus door de Bas Birker Academy en werd gekozen door Steven Mahieu om deel uit te maken van zijn ‘Young ones’ op tour in 2018. Daarnaast houdt hij zich bezig met de podcast ‘De Marginale Geleerden’ en improvisatietheater bij Improcessie. Als improvisatieacteur en MC is Stijn een geliefde gast op o.a Comic-Con en Elftopia Fantasty Fest. De voorbije jaren deelde Stijn het podium met grote namen als William Boeva, Kamal Kharmach, Bart Cannaerts, Lukas Lelie, Gunter Lamoot, Freddy De Vadder,... Winnaar van een biermand op de JSK Comedy Cup (2018), publieksprijs en 7 bakken Brugse Zot op de Commeere Comedy Cup (2018) , halve finalist van de Radio 2 Humorklas (2018), finalist van de NRJ Open Mic (2019) en halve finalist van de Humo's comedy cup (2021). Maar ongetwijfeld een winnaar van uw hart.